TænkerHvorfor stræber vi altid efter det uopnåelige? Det var en tanke, der slog mig! Jeg er ikke sikker på, at alle gør det, men jeg ved at nogle gør det – og at jeg i særdeleshed gør det. Men hvorfor? Jeg har virkelig ingen anelse.

Jeg er en perfektionist med stort P, og det har selvfølgelig stor indflydelse på alt og alle. Alt skal være perfekt, men sådan fungerer det bare ikke. Som i slet ikke. Overhovedet. Det skal jeg bare have banket ind i knolden.

Jeg er lidt mere fyldig end normalt, hvis jeg selv skal sige det, og jeg er langt fra tilfreds med mit udseende. Jeg tror nærmest, jeg er født selvkritisk. Og det er skide dumt!

For lige at vende tilbage til det, som indlægget her handler om – det uopnåelige – så drømmer jeg om at få den perfekte krop. Men hvad er den perfekte krop? For mig er det at tabe mig 10-15 kg., men det virker så uoverskueligt. Og hvad så hvis det lykkes? Er jeg så tilfreds? Garanteret ikke. Så er der noget nyt, jeg er utilfreds med, og så kan jeg jo blive ved. Jeg sammenligner mig alt for ofte med alle andre, i stedet for at sætte pris på det jeg har, og den jeg er, for vil jeg ærlig talt bytte med nogle og overtage deres liv, familie, venner og personlighed? Næppe! For så er jeg jo ikke længere mig. Så hvorfor stræbe efter det uopnåelige, når man alligevel ikke er sikker på at opnå det? Ja, jeg ved det ikke.

Et andet eksempel er når det gælder kærlighed. Der er jeg tit og ofte uheldig. Måske af den samme grund. Jeg vil have det uopnåelige og det perfekte. Det er en umulig opgave, som jeg ikke kan komme i mål med. Hvad grunden er, aner jeg ikke, men det må have en tiltrækningskraft på mig at gå efter dem, der ikke er interesseret (fordi de enten er optaget eller bare vil noget andet). Det er igen det uopnåelige.

Nej, gå nu efter det, der rent faktisk er muligt. Man går jo heller ikke ud og løber en Marathon efter at have shippet i 20 minutter, vel? Det er det samme princip, og jeg forstår det ikke, men mon ikke der er nogle, der har det ligesådan.

Relaterede indlæg

Svar

Din email vil ikke blive vist til andre end dig. Required fields are marked *